• Általános kérdések

 • Végez a L'Oréal kísérleteket állatokon?

  A L'Oréal a világon már sehol nem végez kísérleteket sem a termékeivel, sem pedig azok összetevőivel állatokon. És ezt a feladatot alvállalkozóknak sem adja ki. Ritka kivételes esetekben hatóságok kérésére elképzelhető hasonló kísérlet, biztonsági vagy szabályozási célokból.

  Tudjon meg többet itt (http://www.loreal.com/csr-commitments/l%E2%80%99or%C3%A9al-answers/the-question-of-animal-testing). 

 • Használ a L'Oréal retusált képeket?

  Nagyon fontos számunkra az őszinte reklám. Szigorú etikai kódexünk van és célunk, hogy a reklámképek ne vezethessenek félre vagy ne túlozzák el a termékek által elérhető eredményt, továbbá megfeleljenek a magyarországi törvényeknek.

 • Megbízhatok a hirdetéseik ígéretében?

  Nagyon fontos számunkra az őszinte reklám. Szigorú etikai kódexünk van, amely kimondja, hogy minden esetben a termékeknek és hatásaiknak tisztességes és hiteles leírását és vizuális reprezentációját kommunikáljuk. Minden, a reklámjainkban megjelenő állítást széles körben tesztelünk, önmagában igazoljuk és elfogadjuk, mielőtt azt a nagyközönség elé terjesztenénk.

 • Hajápolás

 • Vannak korpásodást okozó tényezők?

  Több tényező is hatással lehet a korpásodásra: a stressz, hormonális ingadozások, túlzott izzadás, nem megfelelő vagy túl agresszív sampon, túl erős fejmasszázs és a hőmérséklet ingadozása (főleg télen, amikor nagy a hőmérsékleti különbség a kinti hideg és a benti meleg között).

 • Hogyan ápolhatja megfelelően a haját?

  Alaposan nedvesítse be a haját a sampon használata előtt! Helyezze a sampont a tenyerébe, majd dörzsölje a haj egészébe. Ujjhegyei segítségével finom, körkörös mozdulatokkal (ne dörzsölje és ne vakarja) masszírozza a fejbőrbe, majd a haj hosszába. A sampont kétszer kell használni: először eltávolítja a szennyeződéseket, másodszor pedig táplálja a hajat. A sampon után használja a balzsamot, amely elősegíti a haj kifésülését és ezáltal a töredezés megelőzését. A haj igényeinek megfelelő, különleges, sampon utáni ápolás igen fontos a haj számára. A haj mindennapos mosása azonban nem szükséges, mert irritálhatja a fejbőrt és gyengítheti, károsíthatja a hajszálakat. Ha mégis minden nap szeretné megmosni a haját, akkor olyan sampont válasszon, amely erre alkalmas!

 • Mi a sampon utáni ápoló és miért fontos?

  Sampon utáni ápolónak nevezünk minden hajápolási terméket a samponon kívül. Ide tartoznak a balzsamok, hajpakolások és egyéb különleges ápolók. A balzsam használata minden hajmosás után biztosítja a haj könnyű kifésülését, de használata után Ön még több ápolást biztosíthat a hajának a hajtípusának megfelelő ápoló használatával! Száraz hajra például nagyon hatásos a mélyen tápláló hajolaj, károsodott hajra pedig a szérum használata ajánlott, amely segít simítani és ápolni a hajszálak felszínét. Manapság már nagyon sokféle megoldás létezik minden hajtípusra, Önnek csupán meg kell találnia az Önnek valót! Közülük pedig sok már UV szűrőt is tartalmaz, amely segít védeni a hajat az erős napsugárzással szemben.

 • Hajfestés

 • A hajfesték felvitelekor hogyan akadályozhatom meg, hogy a festék kifusson a bőrre és nyomot hagyjon rajta?

  Annak érdekében, hogy a hajfesték ne hagyjon nyomot a bőrén, azonnal törölje le egy vattával vagy szivaccsal.

 • Megelőzhetőek és ha igen, hogyan a hajfestékekkel szembeni allergiás reakciók?

  A hajfestékekkel szembeni allergiás reakciók megelőzhetőek. Az allergia kockázata felismerhető az allergiára figyelmeztető bőrpróba elvégzésével, ahogyan azt javasoljuk, 48 órával a termék minden használata előtt. Ezért minden csomagolásunkon feltűntetjük a biztonsági előírásainkat:
  FONTOS: A HAJFESTÉKEK/HAJSZÍNEZŐK ALLERGIÁS REAKCIÓT VÁLTHATNAK KI, AMELY EGYES RITKÁN ELŐFORDULÓ ESETEKBEN SÚLYOS IS LEHET.
  Kötelezően végezzen ALLERGIÁRA FIGYELMEZTETŐ BŐRPRÓBÁT mindenképpen 48 órával a termék minden használata előtt.
  Ne használjon hajfestéket/hajszínezőt, ha:
  • Hajfestés után bármikor, bármilyen reakciót észlelt. 
  • Fejbőre érzékeny, irritált vagy sérült.
  IDEIGLENES “FEKETE HENNA” TETOVÁLÁS: NÖVELHETI AZ ALLERGIA KIALAKULÁSÁNAK VESZÉLYÉT, MÉG AKKOR IS, HA MÁR RÉGEN TÖRTÉNT.
  Amennyiben nem észlelt reakciót, akkor is valószínűleg allergiás lett anélkül, hogy tudna róla: kizárólag akkor használja ezt a terméket, ha a használat előtt 48 órával elvégezte az allergiára figyelmeztető bőrpróbát

 • Gyakoriak a hajfestékekkel szembeni allergiás reakciók?

  Nem, nagyon ritkák. Sokan sokféle anyagra allergiásak, akár élelmiszerekre vagy természetes anyagokra is. Ugyanakkor a hajfestékekkel szemben fellépő allergia nagyon ritka. Ezek nagyon kevés emberrel fordulnak elő, elsősorban olyanoknál, akik korábban ideiglenes "fekete henna" tetoválást használtak.

 • A hajfestékek biztonságosak?

  A hajfestékeket széles körben tanulmányozták és biztonságosságukat független tudósok és szabályozó hatóságok is ismételten igazolták. A fogyasztók nyugodtan, biztonsággal használhatják őket, a használati utasítások betartása mellett.