10 tipp a ragyogó arcbőrért

Közeledik a tél, a nappalok egyre rövidebbek, Ön pedig kimerült. Bőre ugyanígy érez! Intsen búcsút a sápadt arcbőrnek és kövesse 10 tippünket a ragyogó bőr eléréséért.

TIPP
1

Táplálja bőrét

A makulátlan arcbőr alapszabálya a hidratálás és táplálás. Ez különösen télen fontos, amikor bőrünknek meg kell küzdenie a szeles, esős időjárással és a hőmérséklet-változásokkal is – ezek mind károsíthatják a felső hámrétegeket. Vigyen fel hidratálót minden reggel, a könnyű nyári arcápolója helyett pedig válasszon egy gazdagabb összetételűt a téli hónapokban. Ez védőréteget képez a hideg ellen és megakadályozza a bőre kiszáradását.
TIPP
2

Alkalmazzon mélytisztítást

Tisztítsa meg bőrét reggel és este is, hogy megszabadulhasson a sminktől és a szennyeződésektől (por, káros anyagok, izzadtság, füst). A tiszta bőr lélegzik és jobban felszívja az arcápolókat. Tehát az arctisztítás a ragyogó bőr kulcsa!
TIPP
3

Alakítson ki esti rituálét

A bőrsejtek gyorsabban regenerálódnak éjszaka. Bizonyos kezelések fokozhatják a sejtek megújulását. Arctisztítás után, mielőtt ágyba bújna, vigyen fel az igényeinek megfelelő – ránctalanító, öregedésgátló, frissítő, feszesítő stb. – éjszakai krémet. Használjon arcpakolást hetente egy–két alkalommal és hagyja fent egész éjszakára. Majd ébredjen ragyogó arcbőrrel!
TIPP
4

Radírozza le az elhalt hámsejteket

Semmi sem jobb egy alapos arcradírozásnál, hogy felébressze arcbőrét. Válasszon finom szemcséjű radírt, amely nem károsítja a hámréteget, és vigye fel apró, körkörös mozdulatokkal. Ezzel megszabadulhat az elhalt hámsejtektől és méreganyagoktól, amelyek fakóvá teszik és nem engedik lélegezni a bőrét. Radírozás után garantáltan baba puhaságú bőre lesz!
TIPP
5

Méregtelenítése testét

Vezesse be reggeli rituáléként, hogy éhgyomorra megiszik egy pohár langyos citromos vizet. Ez valódi méregtelenítőként hat! Kitisztítja a belső szerveket, miközben a szükséges C-vitamin adagról, hogy energikusan induljon a nap. Cukrot hozzáadni nem ér!
TIPP
6

Méregtelenítse bőrét

Az ásványokban gazdag, aktív összetevőket tartalmazó arcpakolások kiválóan alkalmasak a sugárzó arcbőr eléréséhez. A fekete agyag oxigéndús, illetve tele van vassal és tisztító hatású aktív összetevőkkel, amelyek felszívják a méreganyagokat és táplálják bőrét. Az alkalmanként felvitt tisztító pakolás mélyen tisztítja a hámréteget.
TIPP
7

Tegye egyenletessé bőrtónusát

Itt szállhat ringbe egy jó smink! A gondosan megválasztott smink segít egyenletessé tenni a bőrtónusát. Ha vörös foltok tarkítják arcát, zöld tónusú alapot vigyen fel, mivel annak vöröset kiegészítő árnyalata semlegesíti a problémás területeket. Emellett korrektort is használhat a pattanások, hegek és májfoltok elkendőzésére. Utolsó lépésként használjon a bőrtónusának megfelelő alapozót vagy BB krémet, amely láthatatlanul válik eggyé bőrével, ahogy elsimítja az arcán.
TIPP
8

Rejtse el a fáradtság jeleit

A fáradt megjelenés rendkívül fakóvá teheti arcbőrünket. Ezért itt az ideje, hogy megadjuk neki a szükséges gondoskodást! A sötét karikák és táskák elfedésére megfelelő választás egy színezett, golyós szemkörnyékápoló – amely hatékonyan elbánik a fáradtság jeleivel. Használja reggelente az alapozó felvitele előtt, hogy csökkentse a szem alatti táskákat. Extra tipp: tegyen néhány teáskanalat a hűtőszekrénybe, majd amikor kellemesen lehűltek, helyezze őket a szemére az azonnali nyílt, friss tekintetért. Az alapozó felvitele után használjon korrektort a még látható árnyak elfedésére.
TIPP
9

Tegye arcát frissé és üdévé

Akár esik az eső, akár süt a nap, vigyen fel némi bronzosító púdert vagy önbarnítót, hogy napcsókolta hatást adjon bőrének. Finoman emelje ki a T-vonalát (orca, orr és homlok) a bronzosító púderrel. A friss, egészséges arcszínért tegyen egy leheletnyi pirosítót az arccsontja felső részére (ahol kitapintható a csont). Az eredmény egészséges, friss megjelenésű és ragyogó arcbőr.
TIPP
10

Varázsolja arcbőrét ragyogóvá

A kontúrok kiemelésére a strobing technika a legalkalmasabb – segít megőrizni a könnyedséget és azonnal ragyogóvá teszi az arcbőrt. Vigyen fel highlightert az arca adott pontjaira: a szemzugba, a szemöldökcsontra, az ajkak köré és az orra hegyére. Használjon az alapozójánál egy árnyalattal világosabb, lehetőleg fényvisszaverő pigmenteket is tartalmazó highlightert. A cél? Az arcbőr felfrissítése és a fiatalos, ragyogó arcbőr elérése.