5 tévhit a bőrradírokról

A radírozás alapvető a tökéletes bőrhöz. Az elhalt hámsejtek eltávolításával arcunk és testünk visszanyeri természetes ragyogását. Csupán meg kell tudnunk különböztetni az igazságot a tévhitektől!

TIPP
1

Radírozzunk a bőrtípusunknak megfelelően

Igaz: Heti egy radírozás normális. De van néhány aranyszabály! Ha bőre száraz vagy könnyen irritálódik, limitálja a radírozást kéthetente egy alkalomra. Ne feledje, hogy a száraz bőrnek is szüksége van radírozásra az elhalt bőrsejtek eltávolításához. Vegye könnyedén – gyengéd mozdulatokkal masszírozza be a gyengéd formulát. Ha azonban bőre kombinált vagy zsíros, akár hetente kétszer is radírozhat.
TIPP
2

A radírozás fájdalmas

Hamis: Ha fáj a radírozás, formulát kell cserélnie vagy ritkábban kell radíroznia. Az arc- és testradírozás nem tűrő- és fájdalomképesség felmérés! A bőrnek nem szabad kipirosodnia vagy feszülő/irritált érzetet keltenie. Ezenkívül ne feledkezzen meg a hidratáló használatáról, miután végzett a radírozással.
TIPP
3

A bőrradírok speciális formulával rendelkeznek

Igaz: Az archoz finomszemű, gyengéd radírt válasszon, amely lehetőség szerint hipoallergén, mivel az arc bőre érzékenyebb és vékonyabb, mint a testen lévő bőr. Ugyanez igaz a nyak és a dekoltázs területére is. Mivel a testünkön lévő bőr vastagabb, használjon durvább radírt, különösen az érdesebb felületeken, például a kezén vagy a lábfején. Hasonlóképpen járjon el a sarkakkal és a könyökökkel is!
TIPP
4

A radírozás különféle bőrproblémákat kezel

Igaz: A radírozással nem csupán az elhalt hámsejteket távolítjuk el, hanem a sejtmegújulást is elősegítjük. Az alaposan megtisztított bőr könnyedén felszívja a bőrápolókban lévő aktív összetevőket. A radírozás emellett csökkenti a benőtt szőrszálak megjelenését a szőrtelenítés után, és tökéletes bőrrel ajándékoz meg minket!