Fenntartható növekedésünk

Elköteleztük magunkat a szépségápolás fenntarthatóbbá tétele mellett

A L’Oréal fenntarthatósági programjának, a 2013-ban indított Sharing Beauty With All részeként, a Csoport felállított egy sor olyan kézzelfogható kötelezettségvállalást, amelyekkel az üzleti modellt egy integrálóbb, elfogadóbb és felelősebb üzleti szemlélet irányába módosítja. Ezek a kötelezettségvállalások a Csoport minden hatását célozzák és magukba foglalják a teljes termelési láncot – a termék dizájnjától a forgalmazásáig – beleértve a gyártási folyamatot, a nyersanyagok beszerzését, az alkalmazottak továbbképzését és a közösségek iránti elköteleződést. A L'Oréal Csoport egyik legnagyobb márkájaként a L’Oréal Paris közvetlenül hozzájárul ezen célokhoz.

 
Nas Udrzitelny Rust Elseve Sampony Alt

Az Elseve kötelezettségvállalása

Az Elseve a L’Oréal Paris fenntarthatósággal kapcsolatos ambícióinak zászlóshajója. Bizonyítva, hogy a bolygóbarát törekvések és az innovatív termékek nem zárják ki egymást, az Elseve jelentős lépéseket tesz ökológiai lábnyomának csökkentéséért. Hogyan? Fenntartható csomagolással és még fenntarthatóbb formulával. Lássuk hogyan!

A csomagolás optimalizálása

2020 végére minden Elseve sampon és balzsam flakonja 100%-ban újrahasznosított műanyagból fog készülni (ezzel óriási mennyiségű, 7000 tonna - azaz az Eiffel-torony súlyának megfelelő - első felhasználású műanyagot takarítva meg) és 100%-osan újrahasznosítható is lesz.

És ami az Color-Vive közkedvelt formuláit illeti?

A legújabb generációs emulziós technológia szerint a legvékonyabb mikrocsepp-bevonatot alkalmazzuk a hajszálak bevonására. Ez nemcsak azt jelenti, hogy kevesebb szilikont használunk, hanem azt is, hogy a formula biológiai lebomlása anélkül nő, hogy azt újra kellene terveznünk (az Elseve Mask Full Resist hajpakolás már most 97,5%-ban biológiailag lebomló). Ezenkívül lépéseket tettünk az összetevők számának csökkentéséért, ideértve néhány tartósítószert és illatanyagot, miközben még koncentráltabb, akár víz nélkül is használható hajápolók kidolgozásán dolgozunk.

És még valami?

A tisztább és zöldebb bolygó fenntartása felé vezető utat egészen az elején kell kezdenünk: a gyártási folyamatoknál. Az Elseve egy karbonsemleges gyárban készül, ami 100% megújuló energiákat használ C02 kibocsátás nélkül. Valójában a helyi erdőkből származó hulladékokból biztosítjuk a gyár energiaellátását.

Az Elseve megalapozta azt, ami hamarosan a L’Oréal Paris globális fenntarthatósági szabványa lesz. Készen állunk rá, hogy megfeleljünk a bolygó által állított kihívásoknak. Találkozzunk 2021-ben a folytatással... kövessen bennünket!

 
Brand Section Our Sustainable Growth Image 10