Stand Up

L’Oréal Paris empowers men & women everywhere to combat street harassment through Stand Up program.

MI IS A STAND UP PROGRAM?

A Stand Up  a L’Oréal Paris és a téma szakértője, a Hollaback! civil szervezet által közösen kifejlesztett tudatformáló figyelemfelkeltő és képzési program, amely az utcai zaklatás leküzdését célozza. A program bizonyítottan eredményes módszert tanít – az úgynevezett  5D-t  –, amelynek segítségével a férfiak és a nők egyaránt biztonságosan tudnak közbeavatkozni, ha utcai zaklatást látnak vagy tapasztalnak.

MIÉRT ÁLLUNK KI?

Egy a nemek közti egyenlőséget vizsgáló   2019-es IPSOS-tanulmány szerint világszerte a nyilvános helyen végrehajtott szexuális zaklatás bizonyult a nőket és lányokat érintő legnagyobb problémának.

Az utcai zaklatás megfosztja a nőket méltóságuktól, biztonságérzetüktől és önbecsülésüktől, ez pedig szembemegy mindazzal, amit a L’Oréal Paris képvisel. Ezért olyan fontos számunkra, hogy kiálljunk és segítsünk leküzdeni egy mindannyiunkat érintő problémát.

KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSUNK

A L’Oréal Paris hosszú múltra tekint vissza a nők támogatásában, önbizalmuk erősítésében, valamint annak elősegítésében, hogy felismerjék saját értékeiket.

A nemzetközi Stand Up program keretén belül több mint egymillió emberrel ismertetjük meg az 5D-módszertant, így kívánunk hozzájárulni a tiszteletről, a méltóságról és az értékről szóló kultúra és közösség megteremtéséhez egy digitálisan és személyesen is elvégezhető képzési program segítségével.

A témában szakértőnek számító Hollaback! civil szervezet és helyi jótékonysági partnereink segítségével élő képzéseket tartunk, illetve egész évben aktívan részt veszünk a kapcsolódó eseményeken, például a  nemzetközi nőnapon (március 8.) és az utcai zaklatás elleni nemzetközi héten (április 19–25).

GLOBÁLIS PARTNERÜNK A STAND UP PROGRAMBAN

A L’Oréal Paris globális partnerének választotta a Hollaback! civil szervezetet, az utcai zaklatás szakértőjét. Az 5D-n alapuló beavatkozási módszertanuk hatékonynak bizonyult, és 17%-kal csökkentette az amerikai egyetemeken tapasztalható szexuális zaklatás mértékét. A szervezetről bővebb tájékoztatást talál a https://www.ihollaback.org/ oldalon.
Brand Section StandUp Hero Hollaback Logo 2

ÁLLJUNK KI EGYÜTT!

Csatlakozzon most a Stand Up  közösségéhez, és segítsen nekünk az utcai zaklatás leküzdésében a digitális képzési programunkban való részvétellel, amelyhez itt csatlakozhat! A program segítségével megtanulja azt az öt közbeavatkozási módot, amellyel akár szemtanúként, akár áldozatként biztonságosan léphet fel az utcai zaklatási helyzetekben. Végezze el a képzési programot, és álljon ki Ön is mar ma!