Készítse fel érzékeny bőrét a nyárra

Itt a nyár, és valljuk be, nagyon hiányzott nekünk! Érzékeny bőrünk azonban kevésbé örül neki. Íme, néhány tipp, melyek segítségével előkészítheti bőrét a nyárra, hogy biztonságosan élvezhesse a napsütést!

TIPP
1

A nap és az érzékeny bőr

A napsugárzás okozta sérülés a vörös foltoktól a megégett és viszkető érzést okozó bőrig számos formát ölthet, emellett pattanások is megjelenhetnek a bőrön. Ezeket a reakciókat az UV-sugárzásnak való kitettség okozza, és könnyedén elronthatják a jól megérdemelt nyaralást. Azonban minél többször tesszük ki bőrünket a napsugárzásnak, annál tovább romlanak ezek a tünetek! Ha tehát a nyaraláson nem a napernyő árnyékából tervezzük nézni barátainkat, elő kell készítenünk bőrünket és gondoskodnunk kell a védelméről.
TIPP
2

Nyári időszak előtti bőrradírozás

Az első lépés a strandolásra kész bőrhöz a bőrradírozás. Ezzel eltávolíthatja az elhalt bőrsejteket és szennyeződéseket, amelyek megakadályozzák bőrünk lélegzését. Alkalmazzon finomszemű radírt (a durvaszeműek túl erősek az érzékeny bőr számára) és könnyedén, körkörös mozdulatokkal dolgozza el a bőrön. Radírozza le arcát és testét is, különös figyelmet fordítva a durvább felületekre, például a sarkakra, térdekre és a könyökök területére. Mi a további előnye? A radírozás egyenletes barnulást eredményez!
TIPP
3

Használjon bőségesen hidratáló krémeket

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre emelkedik, védekeznünk kell a dehidratáció ellen is: sok folyadékot kell fogyasztanunk és folyamatosan hidratálnunk kell a bőrünket. Az érzékeny bőr egyik problémája, hogy a hőmérséklet legapróbb változása is befolyásolhatja az állapotát. Tehát muszáj megőriznünk hidratáltságát és tápláltságát. Tisztítsa meg az arcát reggel, este és napozás után is, majd vigyen fel érzékeny bőrre készült hidratálót.
TIPP
4

Fektessen be egy jó naptejbe

Az érzékeny bőrnek időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon a napfényhez, ezért először korlátozza a bőr kitettségét max. 10–15 percre – ez is elegendő lesz az egészséges szín eléréséhez. Addig azonban ne is gondoljon bikini vagy nyárias öltözet viselésére, amíg nem használta a naptejet. Még ha csupán egy kávéra áll meg vagy épp a heti nagybevásárlást intézi, a fényvédelem akkor is szent és sérthetetlen. További tippünk? Válasszon kettő-az-egyben megoldást, és használjon fényvédő tartalmú hidratálót!