Micellás víz: minden, amit tudnia kell róla

A hírességek, a modellek, a sminkmesterek és a bőrgyógyászok mind lelkesednek érte. Igen, az elmúlt néhány év alatt a micellás víz az új kultusztisztítóvá vált.

TIPP
1

A micellás víz épp olyan, mint bármely másik sminklemosó

Hamis: A micellás vizet az összetétele – a víz és a micellák – különbözteti meg az olajos, tejes és egyéb sminklemosóktól. Ezek parányi olajrészecskék, amelyek magukhoz vonzzák és vízzel eltávolítják a bőr szennyeződéseit. Gyengéden eltávolítják a szennyeződéseket, a sminket és a többlet faggyút anélkül, hogy irritálnák a bőrt.
TIPP
2

A micellás víz minden bőrtípusra megfelelő

Igaz: Ez egy sminklemosó, amely jó kombinált és száraz bőrre egyaránt. Mivel nem tartalmaz szappant és gyakran parfümöt sem, a micellás víz pH-semleges, ezáltal pedig minden bőrtípusra megfelelő, még érzékeny bőrre is. Aknés bőr esetén is ideális: alaposan tisztítja a bőrt anélkül, hogy károsítaná.
TIPP
3

A micellás víz a legmakacsabb sminket is eltávolítja

Igaz: A micellás víz rendelkezik az olajos sminklemosók minden előnyével, miközben a víz frissességét is nyújtja. Alkalmazása során emulziót képez, ami megemeli a sminket, ahelyett, hogy szétterítené az arcon, mint más sminklemosók. Intsen búcsút a pandaszemeknek!
TIPP
4

A micellás vizet le kell öblíteni vízzel

Hamis: A micellás víz egyik nagy előnye az, hogy nem szükséges leöblíteni! A micellák kíméletesek a bőrhöz és nem irritálják. Ha mégis feszülő érzést vagy pirosságot tapasztal a smink lemosása után, egy kis termálvíz, virágvíz vagy egy gyengéd tonik segíthet.