Hialuronsav : igaz vagy hamis

A krém vagy injekció formában elérhető, hidratáló, öregedésgátló és feltöltő tulajdonságairól ismert hialuronsav az öregedésgátlás ALAPVETŐ eszköze. Íme a tények...

TIPP
1

A hialuronsav természetes anyag

Igaz: A hialuronsav az egész testben megtalálható. Koncentráltan van jelen van mind az emberek, mind az állatok ízületeiben, szemében és a bőr dermisz rétegében. Lebomló, biokompatibilis és biomimetikus anyag, amely energiát és baktériumokat felhasználó biotechnológiai eljárás során jön létre.
TIPP
2

A hialuronsav különböző szinteken működik

Igaz: Ez a molekula szivacsként működik a dermiszben, megköti a benne lévő vizet, ezerszeresére növelve a volumenét. Emiatt a hialuronsav híres feltöltő és hidratáló hatásáról. A molekula méretétől függően a bőr különböző rétegeibe hatol, hogy regenerálja és újrastrukturálja őket. Minél kisebb méretű a molekula, annál mélyebben képes a bőrszövetekbe hatolni. A dermiszbe kerülő kisebb hialuronsav molekulák ekkor stimulálják a testet, hogy saját hialuronsavat és kollagénrostokat termeljen.
TIPP
3

A hialuronsav szintje állandó marad

Hamis: A testünkben lévő hialuronsav mennyisége csökken a kor előrehaladtával. Ez a csökkenés részben magyarázatot ad a dehidratációra és a korral járó ráncokra. Nagyjából 50 éves korunkra a testünkben lévő hialuronsav szintje körülbelül 50 százalékra csökken. Emiatt mélyülnek a finom ráncok és ezért veszít a bőr a feszességéből.
TIPP
4

A hialuronsav feltölti a ráncokat

Igaz: Amellett, hogy a hialuronsav számos krém hidratálóanyagaként szolgál, az érettebb bőrtípusok számára kifejlesztett öregedésgátló arcápolók összetevőjeként is használják feltöltő, illetve kollagéntermelést ösztönző hatása miatt. A kozmetikai termékek feltüntetik jelenlétét az összetevők listáján.