Hogyan készítsünk tökéletes szemsminket tapasztalat nélkül is?

Kétségtelen, hogy a szemhéjfesték árnyalataival való kísérletezés szórakoztató lehet. Ha azonban még kezdő a szemhéj sminkelésében, akkor meglehetősen frusztrálónak találhatja a rengeteg különböző terméket, és nehéz lehet eligazodni az árnyékolás világában is. A mi egyszerű, szemhéjfestékekre fókuszáló sminkbemutatónkkal azonban nincs miért aggódnia! Megtudhatja, hogyan sminkelhet könnyedén szemhéjfestékekkel, hogy mesteri eredményt érjen el! Ne feledkezzen meg a további lépésekről sem, mint az alapozás, az arc kontúrozása és a sminkfixálás.

Mire lesz szüksége a szem árnyékolásához?

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is" }
Ha még új a sminkelésben, először is érdemes beszerezni a szükséges sminkeszközöket, mielőtt belevetné magát a szemhéjfestés rejtelmeibe. Ha beszerezte ezeket az alapvető kiegészítőket a szemsmink elkészítéséhez, máris nekiláthat a munkának.
  • Sminkalap: Ha azt szeretné, hogy sminkje egész nap vagy egész este tartós maradjon, szüksége lesz egy olyan sminkprimerre, amely mindent a helyén tart.
  • Lapos ecset szemhéjfesték felviteléhez: A lapos ecsetek tökéletesen alkalmasak pigmentált termékek, például szemhéjfestékek felvitelére. Használja egy árnyalat felviteléhez az egész szemhéjra.
  • Szemkontúr ecset: A kicsi, keskeny, hegyesre formázott ecsetfej hasznos az árnyalatok meghatározott területekre történő precíz felviteléhez, például a külső szemzugba vagy a szemhéj ívére.
  • Árnyékoló ecset: A szemhéjfesték felvitelénél fontos, hogy ne legyenek sehol éles vonalak. Egy puha, hajlékony szálakkal ellátott ecset tökéletes erre a célra.
  • Szemhéjfesték paletta: Az egynél több szemhéjfesték-árnyalat alkalmazásánál már fél siker, ha olyan színeket választunk, amelyek jól illenek egymáshoz. Ahelyett, hogy megpróbálna négy tökéletesen harmonizáló színt találni, ragaszkodjon egy olyan szemhéjpúder palettához, amely elvégzi ezt a nehéz feladatot Ön helyett.
  • L'Oréal Paris Le Liner Signature szemceruza, vízálló, Noir Cashmere színben: Ez a szemceruza könnyen felvihető, és kiemeli a szemsmink végeredményét.
  • L'Oréal Paris Air Volume Mega Mascara szempillaspirál: Fejezze be a szemsmink elkészítését ezzel a szempillaspirállal, amely érzéki volument ad, és tökéletes lezárása lesz ennek a sminknek.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is" }

Milyen színű szemhéjfestékeket használjunk?

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is" }
Mielőtt beszerezné az összes kelléket a tökéletes megjelenéshez, győződjön meg róla, hogy olyan árnyalatokat választ, amelyek kiemelik az előnyös adottságait. Míg a ruhák és kiegészítők kiválasztásakor az azonos színek kiemelik a szemet, addig a szemhéjfestékek esetében ennek az ellenkezője igaz. Válasszon tehát olyan színeket, amelyekkel egyedi kontrasztot hozhat létre.

Szemhéjfesték szemszín szerint

  • zöld szem – válasszon arany, réz, barna, lila, szilva vagy szürke árnyalatokat
  • kék szem – válasszon barna, arany, bronz, lila, lágy rózsaszín vagy sötétszürke színeket
  • barna szemek – ezeket a szemeket a színek teljes skálájával hangsúlyozhatja, mint például zöld, kék, narancssárga, rózsaszín, szürke és még sok más színnel
A barna színű, visszafogott, nude paletták mindenki számára értékesek, akik lágy, nappali sminket szeretnének elérni. Ha viszont merész vagy extravagáns sminket szeretne estére, ne féljen a csillogó árnyalatokhoz nyúlni.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is" }

9 lépéses útmutató a szemsmink elkészítéséhez

Nem kell művésznek lennie ahhoz, hogy mesteri szemsminket készítsen. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket, hogy megtudja, hogyan lehet könnyedén felvinni a szemhéjfestéket.

1. LÉPÉS: Távolítsa el a zsírt a szemhéjról és alkalmazzon primert

Ahhoz, hogy az árnyékolás során felvitt színek ne maszatolódjanak el a nap folyamán, ugyanakkor megőrizzék intenzitásukat, először is távolítsa el a zsírt a szemhéjáról szemsminklemosóval. Ezután a korábban említett sminkprimerrel folytassa. Vigyen fel egy vékony réteg sminkalapot a szemhéjakra egészen a szemöldökcsontig.

2. LÉPÉS: Vigye fel az alapszínt

Fogjon egy szemhéjfesték palettát, és fesse ki a szemét egy alapszínnel. Ez általában a paletta második legvilágosabb árnyalata. Egy lapos ecsettel vigye fel a világos árnyalatot az egész szemhéjra.

3. LÉPÉS: Sötétítse a külső és belső szemzugot

Most a kisebb ecsettel adjon hozzá egy sötétebb árnyalatot (nem a legsötétebbet). Az ecsettel helyezze ezt a színt a szemhéj külső és belső sarkára, hogy két „V” alakzatot hozzon létre. Ne aggódjon, ha egyelőre kicsit kaotikusnak tűnik, hamarosan rátérünk az árnyékolásra.

4. LÉPÉS: Emelje ki a szemformát

A szem formájának kiemeléséhez vigyen fel egy kis mennyiséget ugyanabból a sötétebb árnyalatból a szemhéjra.

5. LÉPÉS: Oszlassa el a szemhéjfestéket

Fogjon egy árnyékoló ecsetet, és mossa össze a két szemhéjfesték közötti átmenetet. Mivel a paletta olyan színeket tartalmaz, amelyek jól illenek egymáshoz, ezért zökkenőmentesen kell egybeolvadniuk. Finom ecsetvonásokkal simítson el minden durva vonalat.

6. LÉPÉS: Hansúlyozza ki a szemhéj középső részét

Tisztítsa meg az árnyékoló ecsetet, és vigye fel a következő árnyalatot a színpalettán. Ez a legvilágosabb árnyalat lesz, hogy kiemelje a szemét. A színt csak a szemhéjak közepére vigye fel, ahová a fény természetes módon elér.

7. LÉPÉS: Használja a szemhéjfestéket egy tusvonal elkészítéséhez

Most elérkeztünk a szemsmink utolsó simításához. Ezúttal válassza ki a palettából a legsötétebb árnyalatot, amely tökéletes egy átmeneti tusvonal létrehozásához. Mártsa a szemkontúr ecsetet ebbe az árnyalatba, és alkalmazza a szemhéjpúdert közvetlenül a szempillavonal mentén.

8. LÉPÉS: A szempillavonal létrehozása

Ahhoz, hogy szempillái dúsabbnak és intenzívebbnek tűnjenek, hozzon létre egy valódi vonalat a szempillavonal mentén. Válasszon olyan szemceruzát, amely elég sima ahhoz, hogy végig tudjon siklani ezen a kényes területen. Óvatosan emelje fel a szemhéját, és vigye fel a szemceruzát közvetlenül a szempillák tövére.

9. LÉPÉS: Végezze el az utolsó simításokat szempillaspirállal

Ezen a ponton már majdnem kész, már csak az utolsó simításokat kell elvégezni. Egyetlen smink sem teljes a szempillaspirál használata nélkül. Helyezze a szempillaspirál keféjét a szempillái tövéhez, és óvatosan húzza felfelé. Ez az! Most már tudja, hogyan készítheti el a hibátlan megjelenést bármilyen alkalomra néhány egyszerű lépéssel. Ne féljen kreatív és merész lenni sminkelés közben. Adja önmagát, mert megérdemli!
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.hu/beauty-news", "name": "Beauty News" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.hu/hogyan-keszitsunk-tokeletes-szemsminket-tapasztalat-nelkul-is", "name": "hogyan keszitsunk tokeletes szemsminket tapasztalat nelkul is" } } ] }