Napi bőrápolási rutin 5 lépésben

Ha véletlenszerűen, meghatározott sorrend nélkül alkalmazza a bőrápoló termékeket, és nem tudja, hogyan ápolja megfelelően a bőrét, akkor a következőkben megosztunk Önnel pár hasznos tippet a napi bőrápolási rutin fenntartására és helyes alkalmazására.
Talán itt az ideje, hogy újragondolja a napi rutinját. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a termékekből, be kell tartania a megfelelő sorrendet az egyes termékek alkalmazása közben az arcápolási rutinjában, a sminklemosóktól a szemránckrémekig. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan javíthatja bőrét a megfelelő bőrápolási rutinnal.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" }
lépése
1

Az arcápolási rutin: tisztítás

Az arctisztításnak mindig az első lépésnek kell lennie a napi rutinban. Válassza ki a bőrtípusának leginkább megfelelő arctisztítót, a normál és kombinált bőrtípusra készült micellás víztől a száraz vagy érett bőrre való tisztító krémig.
A száraz bőrtípusúak is értékelhetik a hidratáló összetevőket, például a hialuronsavat tartalmazó termékeket. Tisztítással megszabadítja az arcbőrét a sminktől és minden szennyeződéstől, amely napközben rátelepedik az érzékeny területekre, ezért mindig, naponta kétszer – reggel és este – tisztítsa meg a bőrét.

Kétlépéses tisztítás az igazán tiszta bőrért

Az igazán alapos tisztításhoz kétlépcsős tisztítást ajánlunk, legalább az esti bőrápolási rutin részeként. Az első lépésben alkalmazzon egy sminklemosót (micellás vizet vagy arctisztító tejet) vattakoronggal a száraz bőrre, hogy feloldja a sminket és a levegőből származó szennyeződéseket, például a szmogot, a port és egyebeket, majd finoman törölje le a bőrről.
Ezután langyos vízzel mossa meg az arcát, és masszírozza be a bőrébe a tisztító gélt, hogy eltávolítsa a mély szennyeződéseket, például az izzadságot, a zsírt és az elhalt hámsejteket. Végül ismét öblítse le a bőrét, és törölje szárazra egy arcra használt törölközővel.
Tipp zsíros és problémás bőrre: Ha zsíros, pattanásokra és mitesszerekre hajlamos bőre van, ajándékozza meg az eltömődött pórusait hetente kétszer egy mélytisztító kúrával a Pure Clay méregtelenítő maszkkal, amely három tisztító hatóagyagot és aktív szenet tartalmaz. A fekete szén méregtelenítő hatást fejt ki a bőrre, és kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, így láthatóan tisztább, ragyogóbb bőrt eredményez.

Sminkeltávolítás a szemről és az ajkakról

Ne feledje, hogy kiemelt figyelmet kell fordítania az érzékeny szemkörnyékre és az ajkak ápolására, különösen, ha szemsminket és rúzst használ. Javasoljuk, hogy olyan kétfázisú sminklemosót válasszon, amely kíméletesen távolítja el még a vízálló sminket is, és tiszta, friss marad a szemek és az ajkak környéke. A sminklemosót egyszerűen vigye fel egy vattakorongra, helyezze a csukott szemre, és hagyja hatni. Ezután gyengéd mozdulatokkal törölje le a sminket.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" }
lépése
2

A napi bőrápolási rutin: tonizálás

Lehet, hogy a tonik használata nem tűnik a bőrápolási rutin fontos részének, de higgye el, ennek a lépésnek is megvan az oka. A tonik eltávolítja a szennyeződések utolsó nyomait is, felfrissíti a bőrt, egyensúlyba hozza a pH-értékét, összehúzza a pórusokat és megvédi a nedvességvesztéstől. Emellett van egy másik előnye is – előkészíti a bőrt további bőrápoló termékek alkalmazására, amelyek a tonik használata után jobban felszívódnak a bőrbe, így jobb hatást fejtenek ki.
Vigye fel a tonikot egy vattakoronggal a megtisztított bőrre, és óvatosan simítsa végig az egész arcán. A tonikot ne öblítse le. Ideális, ha a tonikot reggel és este használja, mindig a bőr megtisztítása után. Nemcsak a bőr készül fel jobban az utóápolásra, de a smink is tartósabb lesz a nap folyamán.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" }
lépése
3

A bőrápolás: szérum

A bőrápoló termékek helyes alkalmazási sorrendjével kapcsolatban a leggyakoribb kérdés az, hogy a szérummal vagy a hidratálóval kezdjük-e. Ha követi a termékek felvitelére vonatkozó aranyszabályunkat – a legkönnyedebbtől a legnehezebbig –, a válasz egyértelmű. A szérum mindig az első lépés.

Válasszon megfelelő arcszérumot

Az arcszérumok olyan koncentrált bőrápolási termékek, amelyek számos különböző módon kínálnak intenzív ápolást a bőrnek, és az ápoló összetevők többszörösét tartalmazzák, mint a bőrápoló krémek. Némelyik táplálja a száraz bőrt, bizonyos termékek ragyogóvá teszik a fakó bőrt, amíg mások segítenek a ráncok kisimításában, valamint a bőr feszességének helyreállításában az arckontúr javítása érdekében a napi rutin folyamán.
Bizonyos szérumok reggelre ajánlottak, például a bőr ragyogásának növelésére vagy a szabad gyökök elleni védelemre, míg mások inkább az éjszakai bőrápolásra alkalmasak, például egy éjszakai szérum retinollal a mély ráncok ellen. Válasszon tehát olyan szérumot, amely megfelel a bőre igényeinek a napi bőrápolási rutin során.

Hogyan kell alkalmazni a szérumot?

Vigye fel a szérumot a tiszta bőrre az arcon és a nyakon (általában 2-3 csepp elég), és finoman paskolja vagy masszírozza be a bőrbe. Várjon körülbelül egy percet, amíg alaposan felszívódik. Használja a szérumot rendszeresen, mindennap, hogy igazán élvezhesse a bőrére gyakorolt hatását.
Ha a bőre még nedves a tisztítás vagy tonizálás után, ne aggódjon. A bőrön lévő víz valójában segíthet a nedvesség megkötésében. Teljesen rendben van, ha alkalmazza a szérumot, mielőtt a bőre teljesen megszáradna.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" }
lépése
4

A bőr minőségének javításáért: arckrém

A szérum után végre itt az ideje, hogy felvigye kedvenc arckrémjét. Az arckrém használata fontos lépést jelent a hidratáltság fenntartásában, a bőr tápanyag-utánpótlásában és a bőr védőrétegének védelmében. A hidratáló krém kiválasztása teljesen az Ön döntésén múlik, mi azonban azt javasoljuk, hogy olyan krémet használjon, amelyet a bőrtípusához terveztek, a száraztól az érzékeny bőrig, az öregedő bőr igényeit szem előtt tartva.
A szérumokhoz hasonlóan egyes hidratáló krémek is alkalmasabbak nappali vagy éjszakai használatra. Az éjszakai krémek táplálják és regenerálják a bőrt, míg a nappali krémek ragyogóvá teszik és védik a bőrt a külső hatásoktól. A hidratáló nappali és éjszakai krémekből álló választékunk olyan bőrjavító hatású anyagokat tartalmaz, mint a hialuronsav, a pro-xilán, a retinol és más hatékony öregedésgátló összetevők, míg egyes nappali termékek SPF-védelmet is nyújtanak.

Miért használjon SPF-védelmet?

Az SPF-védelemmel ellátott fényvédő megvédi a bőrt az UVB- és az UVA-sugaraktól, amelyek behatolnak a bőrbe és károsítják azt a felszínen és a sejtek szintjén. Az SPF-krém rendszeres használata napközben, még felhős égbolt esetén is, megakadályozza a ráncok megjelenését és elmélyülését, a bőr kiszáradását és a pigmentfoltok kialakulását.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" }
lépése
5

A napi rutin: szemránckrém

Ne feledkezzünk meg a szemekről sem. A szemkörnyék érzékeny bőre szintén figyelmet érdemel a reggeli és esti bőrápolási rutin részeként. Ez a terület, mint azt talán már tudja, gyakran elsőként mutatja az öregedés jeleit (szem alatti karikák, puffadtság és ráncok).
A szem körüli bőr nem tartalmaz faggyút, mint az arc más részei, valamint sokkal vékonyabb, és kevesebb kollagént is tartalmaz. Ez még fontosabbá teszi a rendszeres hidratáló és feszesítő ápolás fenntartását. Vigye fel kedvenc szemkörnyékápolóját (mi a Revitalift Filler hialuronsavas szemkörnyékápolót ajánljuk) a szem körül, a belső szemzugtól a szemöldök végéig, és finoman masszírozza be, amíg teljesen fel nem szívódik. A szemkörnyékápoló krémet mindig kis adagban, körülbelül borsónyi mennyiségben vigye fel.

Extra tipp a bőr megfelelő ápolásához

Igazán sima és hidratált bőrt szeretne? Ha legalább hetente egyszer hidratáló arcmaszkot is használ a napi rutin alatt, hatékonyabban hidratálhatja a bőrét, és felveszi a harcot az öregedés jeleivel. Az arcmaszkot mindig a tonizálás előtt vigye fel a megtisztított bőrre, hogy hatóanyagai mélyen behatoljanak a bőrbe.
Ezután várjon 10-15 percet, amely alatt élvezheti a jól megérdemelt pihenést. Ezután vegye le a maszkot, és a maradék mennyiséget masszírozza a bőrébe, vagy törölje le egy vattakoronggal. Folytassa bőrápolási rutinjának következő lépéseivel.

Összefoglalás

A bőrápolási rutin elsőre bonyolultnak tűnhet, de ha elsajátítja az általunk felvázolt bőrápolási rutin öt alaplépését, a lehető legtöbbet hozhatja ki a bőrápoló termékekből, és sokkal közelebb kerül a vágyott gyönyörű, feszes és ragyogó, tökéletlenségektől mentes bőrhöz.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.hu/beauty-news", "name": "Beauty News" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.hu/napi-borapolasi-rutin-5-lepesben", "name": "napi borapolasi rutin 5 lepesben" } } ] }