10 tipp, hogy smink nélkül is lenyűgöző legyen a megjelenése

Szabadnapot adna alapozójának, ajakfényének, arcpirosítójának és szempillaspiráljának? Ugyanakkor smink nélkül is káprázatos szeretne lenni? Egyszerűen csak kövesse praktikus tanácsainkat!

TIPP
1

A tisztítás a tökéletes bőrhöz vezető egyetlen út

Tisztítsa meg arcbőrét reggel és este is, különös figyelmet fordítva a szemkörnyékre. Használjon a bőrének megfelelő textúrát – micellás vizet, arctejet, olajat stb. Óvatosan törölje le a sminkmaradványokat, szemsminket és a nappal vagy éjszaka során felgyülemlett további szennyeződéseket. Megjegyzés: az arctisztítás nem hagyható el!
TIPP
2

Tisztítsa meg bőrét arcradírral

A radírozás arcszínét ragyogóbbá, bőrét pedig egyenletesebbé teszi, miután egész nap különféle hatások érték (szennyeződések, por, füst...). A radírozás emellett azonnal serkenti a vérkeringést, ezzel ragyogóvá téve arcbőrét. Ezen kívül lehetővé teszi a felső hámréteg számára, hogy a továbbiakban alkalmazott arcápolókat jobban beszívja. A makulátlan végeredmény érdekében használjon agyagos arcmaszkot, amely mélyen tisztítja és méregteleníti bőrét.
TIPP
3

Hidratáljon a selymesen puha, makulátlan bőr eléréséért

Ezután használjon a bőrtípusának – kombinált, száraz, zsíros, érett stb. – megfelelő hidratálót. Ne felejtsen el minden nap hidratálót használni a megtisztított, száraz bőrén. Függetlenül attól, hogy krémet, maszkot vagy szérumot használ-e hidratálónak, mindenképpen segíti bőre egyensúlyának fenntartását. Tehát hidratáljon reggel és este egyaránt, hogy elkerülhesse a fakó arcszín kialakulását.
TIPP
4

Mi a megoldás alapozó helyett? Blur + BB krém!

A blur krémek palackba zárt Photoshop-ok. Kisimítják a ráncokat és a kitágult pórusokat, így bőrünk kellemes érzetű és puha lesz. A makulátlan arcbőr eléréséhez használja a BB krém felvitele előtt. A BB krém egyenletessé teszi bőrtónusát, ugyanakkor hibratálja is a bőrét. Egyeseket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy helyettesítsék az alapozókat és hidratálókat. Az alapozót az arca közepére vigye fel, majd onnan oszlassa el at arc szélei felé haladva.

TIPP
5

Szerezzen be egy áttetsző, mattító hatású, könnyed púdert.

Ezek az ultrafinom púderek lágy tapintásúak, megszüntetik a csillogást és kiemelik az arckontúrokat. Mivel áttetszőek, bármilyen bőrszínen alkalmazhatók. Ragyogó, élénk arcbőrt biztosítanak. Tipp: a púdert utolsó lépésként a BB krém után vigye fel.
TIPP
6

Ne az ujjaival vigye fel

Még rendszeres kézmosás mellett is előfordulnak baktériumok a kezén, ezek pedig az arcára kerülhetnek, ha hozzáér. Ezért próbálja minél ritkábban megérinteni az arcát, hogy csökkentse a bőrhibák és pattanások kialakulásának esélyét!
TIPP
7

Szánjon időt egy szépítő alvásra

Semmi sem tesz jobbat bőrének a minőségi éjszakai alvásnál, különösen, ha kimerült és stresszes – ezek olyan tényezők, amelyek azonnal megmutatkoznak arcunkon! Törekedjen arra, hogy minden este azonos időpontban feküdjön le, próbáljon 7–8 órát aludni és tegye hálószobáját pihentető, nyugalmas hellyé. Ha reggelenként megviseltnek látja arcát, helyezze egy hideg kanál (tarthat egyet a hűtőszekrényben) domború felét a szem alatti sötét karikákra vagy táskákra.
TIPP
8

Az elfogyasztott ételek és italok közvetlen hatással vannak arcbőrünkre.

A még ragyogóbb arcbőrért fogyasszon béta-karotinban gazdag ételeket. Ezek a zöldségek és gyümölcsök valóban képesek enyhe napcsókolta ragyogást kölcsönözni bőrünknek! Kerülje a pácolt húskészítményekben, gyorsételekben és előrecsomagolt ételekben előforduló telített zsírokat. Emellett ne feledkezzen meg a napi legalább 1,5 l folyadékbevitelről, hogy belülről is hidratálja bőrét. Válasszon gyógynövény-/gyümölcsteákat és vizet, illetve csökkentse az alkoholos italok mennyiségét, mivel ezek dehidratálttá és fakóvá teszik a bőrt.

TIPP
9

Élvezze az arcgőzölés jótékony hatásait

Az arcgőzölést otthon is elvégezheti, amely a kiválasztott illóolajoktól függően számos előnnyel jár. Első lépésként tisztítsa meg és radírozza át arcbőrét. Öntsön egy kevés forró vizet egy tálba. A hatás fokozása érdekében adjon hozzá néhány csepp illóolajat. Fedje le a fejét és a vállát egy törölközővel, majd hajoljon a tál fölé az arc gőzöléséhez. Gőzölés után permetezzen némi gyógyvizet az arcára. Az ilyenkor nyitott pórusok remek alkalmat kínálnak az arcmaszkok használatára. Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzen meg a hidratálóról!
TIPP
10

Feltöltő arcmasszázs

1. lépés: vigyen fel egy kis mennyiségű hidratálót a (tiszta) kézfejére anélkül, hogy felmelegítené, mivel fontos, hogy megőrizze a benne található aktív összetevőket.
2. lépés: a másik kezével dolgozza el az orcáin, a homlokán és a nyakán.
3. lépés: középről kifelé haladva, körkörös mozdulatokkal masszírozza be az arcbőrébe.
4. lépés: simítsa el arcbőrén, középről kifelé haladva. Ezzel el is érte a makulátlan megjelenést – a friss, pirospozsgás, smink nélküli ragyogást!