10 tipp tavaszra az üde és friss arcbőrért

Mindjárt itt a tavasz, ideje búcsút inteni a sápadt téli arcbőrnek. Íme 10 tipp, amely segít megszabadulni a fakó, száraz bőrtől, hogy újra üde és friss arca legyen!

TIPP
1

Radírozza le a száraz bőrfelszínt

Semmi sem hasznosabb egy alapos bőrradírozásnál, annak érdekében, hogy megszabaduljon a fakó bőrt eredményező elhalt hámsejtektől, amelyek elzárják az epidermiszt. Minden héten radírozza át finoman az arcát és a testét tetőtől talpig. Körkörös mozdulatokkal használja a bőrradírt, kiemelt figyelmet fordítva az olyan durvább telületekre, mint például a sarok, könyök és térd.

Az eredmény?

Bársonyos simaságú, ragyogó bőr! Ez elengedhetetlen lépés, ha szeretné megfelelően felkészíteni bőrét a napozásra!

TIPP
2

Hidratáljon alaposan


Ahogy egyre melegszik az idő, pórusaink kitágulnak és bőrünk kiszárad. Ezért ne takarékoskodjon a hidratálóval, különösen radírozás után, hogy bőre kellemes tapintású és rugalmas legyen. Használjon rendszeresen bőrének megfelelő – öregedésgátló, ránctalanító, frissítő, mattító, tápláló, pattanáskezelő stb. – hidratálót reggel és este.
TIPP
3

Hozza formába testét

A testünknek hidratálásra is szüksége van, különösen akkor, ha valamivel többet szereténk mutatni belőle. Alkalmazzon minden reggel és este testápolót vagy száraz bőrre kifejlesztett olajat, amellyel gyengéden ápolhatja bőrét. Ha bőre különösen száraz, akkor válasszon inkább testbalzsamot vagy testvajat. Rendszeresen használja néhány hétig, hogy bőre mélyen táplált és hidratált legyen.
TIPP
4

Keresse elő a naptejet

Egész évben védenünk kell magunkat a káros UV-sugarak ellen, a tavasz és a nyár azonban még fokozottabb odafigyelést igényel e téren. Akár a természetet járja, akár egy napsütötte teraszon borozgat vagy egyszerűen csak sütkérezik a napsugarakban, (legalább) SPF 30-as naptejjel kell védenie a bőrét, valamint célszerű befektetnie egy nappali vagy BB krémbe is, amely fényvédőt tartalmaz. Ezzel megelőzheti a pigmentfoltokat és lelassítja az öregedés jeleinek kialakulását.
TIPP
5

Ápolja kezét és körmeit

A zord téli időjárás gyakran érzékennyé és repedezetté teszi kezeinket. Itt az ideje egy kis ápoló kényeztetésnek! Használjon finom szemcséjű bőrradírt havonta egyszer, hidratálja naponta (lehetőleg minden kézmosás után) és hozza őket újra formába. Manikűrözzön, majd fesse szép színesre a körmeit.
TIPP
6

Készítse elő lábfejét

Hónapokig vastag csizmába és lábbelibe zártuk őket... Itt az ideje egy alapos szellőztetésnek! Ne is gondoljon azonban arra, hogy egy alapos pedikűr nélkül szandálba bújjon. Vágja le körmeit, majd áztassa lábait meleg vízben, végül óvatosan dörzsölje át őket egy habkővel – különös tekintettel a sarkak környékén. Végül kenje be bőrét hidratálóval, hogy szuperpuha lábfejeket kapjon!
TIPP
7

Ápolja dekoltázsát

Akár kedveljük a szűk szabású felsőket, akár nem, a dekoltázsunk megérdemli a figyelmet. A dekoltázs bőre rendkívül érzékeny és nyáron sokszor fedetlenül marad, ezért az SPF krémek használata alapvető fontosságú. Ahhoz, hogy ez a terület tónusos és feszes maradjon, kerülje a forró fürdőt/zuhanyt, ragaszkodjon inkább a langyos vízhez. És ne feledkezzen meg a hidratálásról se!
TIPP
8

Foglalkozzon az egyenetlen bőrfelületekkel

Itt az ideje támadást indítani a cellulitisz ellen...

A narancsbőrmentes bőr érdekében alkalmazzon karcsúsító krémet minden érintett területen. Fogyasszon minél több cellulitiszt gátló összetevőt: koffein, szőlőmag, fehér tea, vörösbor, guarana...

Indítsa be vérkeringését, szabaduljon meg a méreganyagoktól és segítse a krém alapos bemasszírozásával az aktív összetevők bejutását (gondoljon a „kenyér dagasztásra", ha még nem alkalmazta ezt a technikát!).

TIPP
9

Csinosítsa ki magát

Elismerjük, hogy a szőrös láb télen nem prioritás. A nappalok azonban egyre hosszabbak, és nincs ez másképp a szőrszálainkkal sem! Ideje simává és csillogóvá varázsolni lábainkat, hogy bátran viselhessük a nyári szoknyákat. Gyantázás, borotválás, szőrtelenítő krém – számtalan lehetőségünk van a szőrtelenítéshez. Amennyiben a tartós szőrtelenítést fontolgatja, minél előbb foglaljon időpontot – bőrének időre van szüksége a regenerálódáshoz, mielőtt napfény érhetné!
TIPP
10

Használjon önbarnítót a bronzos ragyogásért

Hófehér bőr?

Imitálja a barnaságot! Első lépésként vigyen fel önbarnítőt a lábára, karjára és arcára a napbarnította megjelenés eléréséhez anélkül, hogy kitenné testét a káros sugaraknak.

Az aranyszabály?

Először radírozzon, hogy elkerülje a kellemetlen csíkosodást! Az egyenletes szín eléréséhez pedig használjon hidratálót.