Rövid útmutató az öregedésgátló krémekhez

Eljött az a pont a bőrápolási szokásainkban, amikor már nem elegendő az egyik régi hidratálónk használata... Megjelennek a megereszkedés okozta mimikai és egyéb ráncok, tehát emelnünk kell a tétet, és be kell fektetnünk egy öregedésgátló krémbe. De vajon honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Egyszerű, csupán követnie kell útmutatónkat!

TIPP
1

Öregedésgátló kezelések, amelyek lelassítják az idő múlását

Az első és legfontosabb, hogy az öregedésgátlás és a ránctalanítás két teljesen különböző téma!

A ránctalanító krémek csak a ráncokkal törődnek. Az öregedésgátló krémek viszont megküzdenek az öregedés összes jelével (ráncok, megereszkedett bőr, tömörség- vagy volumenvesztés, korral járó pigmentfoltok, érzékeny bőr) és különféle aktív összetevőkkel vannak tele. A szuperösszetevő retinol a ráncok legyőzéséért, a gyümölcssavak a sejtmegújulásért, a hialuronsav a mélyhidratálásért, a Pro-xylane a kötőszövet erősítéséért, a C-vitamin az antioxidáns pótlásért, a kalcium a bőrtömörség javításáért, a koffein pedig a duzzant szemek megnyugtatásáért felel.

TIPP
2

Az igényeinek megfelelő öregedésgátló krém

A ráncok első megjelenésekor: Fáradt arcvonások, apró ráncok, egyenetlen bőrtónus, tág pórusok...

Válasszon könnyű, E-vitaminos krémet az arcbőr felélesztéséért és kisimításáért. A ráncok kordában tartásához: A függőleges ráncok kimerültnek és mogorvának láttatnak minket. A szemöldökráncok, mély orr-ajak menti redők és homlokráncok száműzéséért válasszon célzott ránctalanító kezelést. A Pro-retinol képes megküzdeni még a legmélyebb barázdákkal is. Az eredmény? Kevesebb ránc és feszesebb, hidratált bőr!

A fakó bőr élénkítéséhez: A száraz bőr hidratáló kezeléseket igényel: a hialuronsav nagyszerű ragyogás-erősítő és bőrkisimító hatással bír. Ha bőre zsíros, alkalmazzon gyümölcssavban vagy retinolban gazdag krémeket, hogy javítsa a vérkeringését, és egyben gyengéden hámlassza a felszínét. Az arca teltségének visszanyeréséhez: A hialuronsav tartalmú krémek csökkentik a ráncokat és helyreállítják a bőr tónusát, hogy arca újra telt, feszes és láthatóan fiatalabb legyen. A hialuronsav különösen hatásos a szem alatti karikák ellen!

A megereszkedett bőr megerősítéséhez: Ha a bőr veszít elasztikusságából és kevésbé rugalmassá válik, töltse fel peptidekkel. Ezek az aktív összetevők növelik a kollagén- és elasztántermelést, amely a kor előrehaladtával egyre inkább lelassul. A vékony, érzékeny bőr megnyugtatásához: Ha az epidermisze gyengülni látszik, válasszon egy kalcium alapú krémet a bőr helyreállításához és megerősítéséhez. A kor előrehaladtával megjelenő pigmentfoltok elűzéséhez: A megoldás abban rejlik, hogy olyan pigmentálódás elleni kezeléssel tegye egyenletessé bőrtónusát, amely képes szabályozni a melatonin szintjét. Emellett rendszeresen használjon naptejet, hogy megakadályozhassa a korral járó pigmentfoltok kialakulását.